Els centres educatius, a més de realitzar la formació acadèmica, també són un bon mitjà per transmetre els coneixements per dur una vida saludable.
Així, el menjador escolar és un espai educatiu més dins el centre on, a més de poder garantir una alimentació sana i equilibrada en les diferents etapes de creixement, s’adquireixen, dia a dia, una informació i uns hàbits que afavoreixen un bon estat de salut en l’edat adulta.
D’altra banda, les màquines expenedores d’aliments i begudes i els bars i cafeteries són
un altre element important per tenir en compte en els centres educatius. Sobre aquest punt, el que més importa és apoderar els joves perquè tenguin prou informació per fer una elecció saludable, ja que, molt sovint, l’oferta de les màquines i les cafeteries és molt variada i no sempre necessàriament sana.
Finalment, està demostrat que un hàbit dietètic correcte més la pràctica regular d’activitat física té una influència positiva sobre la salut, no només a curt termini sinó també a llarg termini.
DOCUMENTS
La carmanyola a l'escola.
Consens de menjadors escolars.
Alimentació saludable en
els nins en edat escolar.
Berenar saludable a casa
i a l’escola.
Recomanacions bars i
màquines expenedores.
PROGRAMA
Alimentació als centres educatius i IES
Entorn educatiu
RESULTATS
Assessorament nutricional dels menjadors escolars.
¿Que mengen els
adolescents als IES?.
Comparació de la valoració dels menús de les escoles públiques.
Valoració oferta alimentària centres educatius no públics 2012/13.
ENTITAT DE LA QUAL DEPÈN
Conselleria de Salut, Família i Benestar Social.
Direcció General de Salut Pública i Consum.
ENTITATS QUE COL·LABOREN
Conselleria d’Educació i Cultura.