C.S. Manacor

Dades

Rutes: 1

Manacor:
2.250 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Parada autobús

Parc infantil

Informació

Manacor és una de les ciutats més grans de Mallorca. La seva activitat econòmica ha estat sempre la indústria, fet que l’ha caracteritzada i l’ha feta famosa entre els habitants de l’illa i els turistes. Està situada al nord-est de l’illa i es troba a prop de diferents centres turístics costaners.

Un fet històric que ha marcat sempre la ciutat va ser la creació el 1879 del tren que la uneix amb Inca.

La plaça de sa Bassa, situada al centre de la ciutat, és el punt de trobada dels manacorins. Ofereix una àmplia varietat de comerços i és el lloc on s’ubica el mercat artesanal cada dilluns dematí, on es pot trobar tota casta de roba i també artesanies locals. Està rodejada d’un conjunt històric artístic, amb l’existència de cases senyorials dels segles XVII, XVIII i XIX. Temps enrere hi havia un safareig per als animals d’una finca dels voltants.

Per a aquelles persones interessades a conèixer la natura de Mallorca, Manacor alberga l’única via verda de totes les Balears. Aquesta ruta de 29 km surt de Manacor i al llarg del trajecte ofereix una gran varietat de paisatges diferents.

La ruta saludable comença al Centre de Salut de sa Torre i recorr principalment els carrers d’en Jordi Sureda, el passeig de s’Estació, la ronda de Felanitx i la ronda des Port. És una ruta molt fàcil, de terreny pla i amb molt poques costes.

Participants en el disseny de la ruta

- Centre de Salut
- Centre Municipal de Serveis Socials
- Associació de Veïns
- Usuaris de la zona bàsica de salut
- Infraestructures Ajuntament
- Regidoria de Districte
- Direcció General de Salut Pública i Participació