C.S. Llucmajor

Dades

Rutes: 1

Llucmajor:
3.300 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Exercisis adults

Parada autobús

Parc de skate

Parc infantil

Parcs, jocs, bancs

Zona de vianants

Informació

Llucmajor és el municipi més extens de Mallorca. Pertany a la comarca de Migjorn i limita amb Palma, Algaida, Montuïri, Porreres i Campos.

En l’àmbit històric, el 1349 va tenir lloc a Llucmajor la batalla entre les tropes de Jaume III de Mallorca i Pere IV d’Aragó. Després d’aquesta batalla, el regne de Mallorca va tornar a pertànyer al rei d’Aragó.

El poble va aconseguir ser important com a centre industrial i va prosperar econòmicament durant el segle XX gràcies a la fabricació de calçat i als excel·lents artesans de la pedra, el ferro i la fusta. També hi ha una llarga tradició agrícola: els albercocs i les ametles es cultiven en abundància al voltant del poble.

Al setembre hi ha diferents caps de setmana de festa, amb mercats de productes i artesania local. El mercat setmanal regular és en diumenge.

La ruta saludable transcorr pels principals carrers del poble, on hi ha una gran varietat de comerços i restaurants. Passa pel carrer del Bisbe Taixequet, el passeig de Jaume III, la ronda de Migjorn i la de Ponent, i els carrers de Pere Antoni Mataró, Major i de la Constitució. A més, s’hi visiten diversos parcs, zones enjardinades i la plaça d’Espanya, punt principal de reunió dels llucmajorers.

La ruta és molt plana i no presenta cap dificultat.

Participants en el disseny de la ruta

- Centre de Salut
- Centre Municipal de Serveis Socials
- Associació de Veïns
- Usuaris de la zona bàsica de salut
- Infraestructures Ajuntament
- Regidoria de Districte
- Direcció General de Salut Pública i Participació