C.S. El Terreno

Dades

Rutes: 1

El Terreno:
3.350 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Bicisenda

Parada autobús

Parc infantil

Informació

El Terreno és un barri situat al districte de Ponent de Palma i el delimiten la mar, el bosc de Bellver i els torrents des Mal Pas i s’Aigua Dolça (aquest darrer, soterrat al llarg del carrer de Lluís Fàbregas). En principi era una zona d’estiueig per a la burgesia palmesana de finals del segle XIX i principis del XX.

Allà on es creuen els camins de Gènova i Portopí (actualment són els carrers de Robert Graves i de Joan Miró) hi ha la plaça Gomila. Aquesta plaça fou el centre neuràlgic de la capital mallorquina durant les dècades dels anys 60, els 70 i els 80. A partir dels anys 90 tota la zona va patir una important degradació.

L’orografia del barri, inclinada cap a la costa, inicialment permetia una visió de la mar des de la majoria de les cases, totes de planta baixa o de pocs pisos i normalment amb jardí. Però, a causa de la falta de control municipal en l’àmbit urbanístic, especialment durant l’època franquista, es van demolir algunes cases per construir blocs de pisos de gran altura i es va destruir l’equilibri original.

La ruta saludable del Terreno és circular i mitja part transcorr pels carrers del Marquès de la Sénia i de Federico Garcia Lorca i per l’avinguda de Joan Miró. L’altra meitat comença a Can Barberà, va per l’avinguda de Gabriel Roca, el carrer de Monsenyor Palmer i connecta amb la plaça del Pont, on tanca el circuit.

Participants en el disseny de la ruta

- Centre de Salut
- Centre Municipal de Serveis Socials
- Associació de Veïns
- Usuaris de la zona bàsica de salut
- Infraestructures Ajuntament
- Regidoria de Districte
- Direcció General de Salut Pública i Participació