C.S. Felanitx

Dades

Rutes: 2

Ruta 1:
3.000 m.

Ruta 2:
2.400 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Exercisis adults

Bicisenda

Font d'aigua

Parc infantil

Parcs, jocs, bancs

Pendent considerable

Pista de petanca

Pista de skate

Zona de vianants

Participants en el disseny de la ruta

- Veïnats i usuaris del centre de salut
- Llar de gent gran
- Associació de veïns
- Creu Roja
- Ajuntament
- Centre de Salut

Informació

Felanitx és un municipi del migjorn de Mallorca que es troba als peus del puig de Sant Salvador, on hi ha el monestir de la Mare de Déu de Sant Salvador, lloc de culte per als veïnats dels pobles del migjorn i del pla de Mallorca.

A prop també hi ha el castell de Santueri, una fortificació de l’edat mitjana que fou ocupat en diferents èpoques de la nostra història.

Felanitx és conegut també per ser terra de vins. A la 1a meitat del segle XX hi havia una producció vitícola important, impulsada per l’estació enològica, on es duien a terme estudis relacionats amb el cultiu de la vinya i l’elaboració del vi. L’edifici d’aquesta estació enològica encara existeix, i actualment s’utilitza com a seu dels serveis socials del municipi.

A més d’aquest important edifici, declarat patrimoni historicoartístic, es poden contemplar altres monuments o llocs d’interès cultural en el recorregut de les nostres rutes saludables, com ara l’església de Sant Miquel o la font de Santa Margalida.

També trobarem el mercat tancat, ubicat en un altre edifici d’interès, i nombrosos comerços dedicats a queviures, forn de pa, roba i sabates, artesania, etc.

Caminant caminant, arribarem al polígon, on hi ha una àrea que disposa d’aparells per fer exercicis, i des d’on parteixen diversos camins rurals que són habitualment utilitzats per trescadors i ciclistes.