C.S. Sa Pobla

Dades

Rutes: 1

Sa Pobla:
3.600 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Exercisis adults

Bicisenda

Parc infantil

Parcs, jocs, bancs

Participants en el disseny de la ruta

- Veïnats i usuaris del centre de salut
- CEIP Vialfàs
- Ajuntament de sa Pobla
- Centre de salut de sa Pobla

Informació

Sa Pobla és un poble del Raiguer de Mallorca. Ha estat sempre un poble agrícola per les seves característiques orogràfiques i l’abundància d’aigua en el subsòl. Hi predomina el relleu pla.

La festa per excel·lència del poble és Sant Antoni, el dia 17 de gener, amb la seva nit bruixa del dia 16 de gener, que rep multitud de visitants de tot arreu.

L’any 2008 acabaren les obres de la ronda, que envolta el poble i té una longitud aproximada de 5,5 quilòmetres. Amb els anys s’ha convertit en un espai idoni per caminar i per practicar altres tipus d’esport: córrer, bicicleta, etc. És un espai molt indicat per a la pràctica d’exercici físic perquè envolta el poble i es pot fer sencera sense haver-se d’aturar, ja que disposa de passos de vianants que permeten passar els carrers sense haver d’interrompre el ritme. Moltíssima gent l’aprofita caminar, córrer o passejar les mascotes. La ronda és un dels espais del poble que sempre té vida.

Aquesta primera ruta transcorre per una part de la ronda, el tram de la ronda de l’avinguda de Sta. Margalida. La ruta comença en el centre de salut i arriba fins a la plaça dels Prínceps d’Astúries i després continua pel nucli del poble passant per indrets importants del poble i que són per a vianants. Recorre el centre del poble i passa pel Museu de la Jugueta, la plaça Major, la plaça del Mercat i arriba novament a una altra part de la ronda on acaba.

Aquest recorregut pel nucli passa per molts de comerços del poble.