C.S. Muro

Dades

Rutes: 1

Muro:
5.200 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Exercisis adults

Mirador

Parc infantil

Pendent considerable

Zona de vianants

Participants en el disseny de la ruta

- Veïns i usuaris
- Associació de la segona edat
- Associació de la tercera edat
- Ajuntament d’Alcúdia
- Centre Marines de Muro

Informació

Muro és un poble situat al nord de l’illa que mira cap a la badia d’Alcúdia. L’Albufera, la zona humida més gran de Mallorca, està situada en gran part dins el seu terme i ha marcat la seva història. Muro és un municipi especialment ric pel fa al patrimoni artístic, monumental, etnològic i cultural. Hi ha festes al llarg de tot l’any, i les més importants són Sant Antoni Abat i Sant Joan Baptista.

La ruta inclou la part nova del poble, on està situat el centre de salut, el camí del Padró i el nucli antic, protagonitzat pel passeig de la Riba, que voreja el nucli urbà i permet contemplar el pla i la mar al fons.

En sortir del nucli urbà pel camí del Padró, a mà dreta hi ha terres de conreu de secà, d’orografia irregular i a mà esquerra les costes de Vinromà, amb tanques d’ametllers i garrovers i la garriga, també elevada, que ofereix una vista privilegiada de la zona de Marjals, que és la zona de regadiu més important de Mallorca.

A l’horitzó es pot divisar el mosaic d’horts amb les velles torres de molins de treure aigua. La serra de Tramuntana, a l’horabaixa, és un escenari privilegiat per veure la posta de sol. De tornada cap al poble tenim una perspectiva singular de la part més elevada de Muro, coneguda com el Badaluch, on s’aixecà l’església parroquial i la zona dels molins fariners de la Riba.

La part de la ruta del nucli antic passa per damunt el pont de Morell i per davant de la Residència Reina Sofía, parcs i algunes de les places més rellevants del poble.