C.S. Trencadors

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Banys públics

Exercisis adults

Bicisenda

Mirador

Parc infantil

Parcs, jocs, bancs

Pendent considerable

Piscina

Poliesportiu municipal

Zona de vianants

Dades

Rutes: 1

Trencadors:
4.300 m.

Dificultat:
BAIXA

Participants en el disseny de la ruta

- Usuaris del centre de salut
- AV s’Algar
- Ajuntament de Llucmajor
- Centre de salut Trencadors

Informació

El CS Trencadors està situat a s’Arenal de Llucmajor. Dóna cobertura a la població de s’Arenal, Son Verí, Son Verí Nou, Son Granada, Son Granada de Baix, Puigderrós i Cala Blava. Compta amb la unitat bàsica de Badies que atén la població de les urbanitzacions de sa Torre, Bahía Grande, Bahía Azul i Tolleric.

S’Arenal és la zona costanera del municipi de Llucmajor. Forma part de l’àrea coneguda com la platja de Palma, i el Torrent dels Jueus és la línia que divideix els dos municipis.

A principis del s. XX s’Arenal era una zona verge en la qual hi havia un parell de “casetes” de pescadors i on s’explotaven les pedreres de marès, nombroses a la zona.

Posteriorment, es va convertir en el lloc d’estiueig dels habitants del poble de Llucmajor, que varen establir les seves segones residències a la zona.

Amb el boom turístic dels anys 60 es va expandir la zona, amb un gran augment de la població i es va convertir en un referent a la zona de la Mediterrània. Actualment, hi coexisteixen zones turístiques i residencials.

Es comunica amb Palma amb diverses línies d'autobusos (15, 21 ⎯que connecta amb l'aeroport⎯, 23 i la línia 25 exprés).

La nostra ruta s’inicia en el centre de salut i després de passar pel poliesportiu municipal i l'IES s’Arenal aprofita que hi ha una àmplia zona de pineda i l'antiga carretera a Cala Blava, de manera que al principi es camina per la pineda per continuar pel passeig de Son Verí Nou que transcorre vorejant la mar i amb impressionants vistes sobre tota la badia de Palma.