C.S. Rafal Nou

Dades

Rutes: 1

Rafal Nou:
2.810 m.

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Exercisis adults

Ping-pong

Parcs, jocs, bancs

Parc infantil

Font d'aigua

Parada autobús

Informació

La zona bàsica de salut Rafal Nou–Es Viver comprèn les barriades des Rafal Nou, es Rafal Vell, Son Güells i part del barri des Viver, amb una població de 19.300 habitants aproximadament. Està delimitat al nord pel carrer de l’Heura/ del Mestre Chapí, a l’est pel Torrent Gros, a l’oest per la via de cintura i al sud per la carretera de Manacor.

La part més antiga de la zona és es Rafal Vell, zona de conreu que en la dècada dels 50 es va començar a urbanitzar per donar cabuda a la gent que venia a fer feina a Ciutat. La població, obrera i del sector serveis, venia de l’interior de l’illa i de la Península (Castella-la Manxa, Extremadura i Andalusia) per fer feina en la construcció i l’hoteleria. Es Viver i es Rafal Nou no es desenvoluparen fins als anys 70. La zona va passar de tenir un aspecte rural a convertir-se en plenament residencial. Avui dia, ja són barriades que amb l’augment de població s’han integrat dins la ciutat.

Hi ha múltiples zones verdes, parcs per als infants i zona d’exercici a l’aire lliure. També hi ha un poliesportiu amb piscina climatitzada, el Germans Escalas, a més d’un gimnàs privat. Té zones molt atractives per passejar i per prendre la fresca amb els veïnats.

Participants en el disseny de la ruta

- Usuaris del centre
- Amadip-Esment
- UCR Son Gibert
- Residència Son Ametller
- Associació Veterans de la Hispània
- AV Es Molí
- Serveis Socials Est
- Cooperativa Jovent
- Amics 3a Edat Vivero