C.S. Santa Maria

Dades

Rutes: 1

Passatemps:
2.790 m.

Camí de Son Ganxo:
3.180 m.

Camí des Coscois:
3.400 m.

Dificultat:
BAIXA i MITJANA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Poliesportiu municipal

Pendent considerable

Parcs, jocs, bancs

Parc infantil

Túnel

Piscina

Informació

Santa Maria del Camí, a la comarca del Raiguer, té una ubicació privilegiada. Si bé la topografia és essencialment plana, inclou dins el seu terme part de la muntanya de Son Seguí i la vall de Coanegra, on es pot visitar una de les joies amagades de Mallorca: l’impressionant avenc de Son Pou.

Santa Maria té una gran i variada oferta de comerç de proximitat. Comerços de poble de tota la vida en els quals pots trobar tot allò que et fa falta. Des de ferreteries, fins a articles de decoració, carnisseries, pastisseries, forns, etc.

Els seus cellers són els únics de Mallorca que conserven la vella tradició de penjar a finals de novembre una branca de pi per indicar que ja tenen a la venda el vi de l’anyada.

Cada diumenge, de 7.00 a 14.00 h, a l’hivern i a l’estiu, plogui o faci calor, a la plaça Nova de Santa Maria del Camí es fa un dels mercats tradicionals més grans de Mallorca.

A més, en ser un municipi bàsicament rural, s’han ideat les caminades per combinar rutes urbanes i camins rurals, passant per nombrosos camps de fora vila, sembrats d’ametllers, oliveres i ullastres, que fan que es pugui gaudir d’un entorn natural i ben saludable.

Participants en el disseny de la ruta

- Usuaris
- Associació de la Segona Edat
- Associació de Pensionistes
- Associació Gent Major
- Ajuntament de Santa Maria
- Centre de salut