C.S. Arquitecte Bennassar

Dades

Rutes: 3

Plaça Fleming:
900 m
37 Kcal

Parc de la Fertilitzadora:
1.000 m
41 Kcal

Jacint Verdaguer*:
2.200 m
90 Kcal

*Anada i tornada

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Bancs, descans

Poliesportiu municipal

Bicisenda

Parc infantil

Parcs, jocs, bancs

Font d'aigua

Parada autobús

Piscina

Pas a nivell

Informació

El centre de salut Arquitecte Bennàssar està situat a la zona de l’Eixample de Palma, delimitat pels carrers d’Aragó, de Balmes, d’Alfons el Magnànim i la via de cintura. El seu àmbit geogràfic de referència no és gaire extens, però sí densament poblat. Les barriades que en formen part són els Hostalets, la plaça de Toros, Son Oliva i l’Amanecer.

El centre de salut Arquitecte Bennàssar és uns dels centres més grans de Palma. Segons les dades de targeta sanitària de 2015, atén en aquests moments 31.153 persones.

La ruta principal que es proposa transita fonamentalment pel carrer de Jacint Verdaguer, carrer que es va transformar de manera espectacular amb el soterrament de les vies del tren d'Inca fa uns anys. Per tant, és una via amb voreres molt amples, carril bici, bancs i arbres que fan molt agradable el passeig, i en què les barreres arquitectòniques s’han eliminat de manera considerable, la qual cosa possibilita que les persones amb mobilitat reduïda també puguin fer-la.

A més d’aquesta ruta, s’han definit dos traçats secundaris i de menor distància que connecten precisament amb la ruta principal, amb la qual cosa es disposa de tres rutes que connecten amb parcs i jardins com els de ses Estacions, la plaça de Fleming i Son Costa (sa Fertilitzadora), que, a més, són espais molt adequats per dur-hi a terme moltíssimes activitats a l’aire lliure.

Participants en el disseny de la ruta

- Associació de veïns de Son Forteza
- Usuaris del centre de salut
- Equip d’atenció primària