C.S. Canal Salat

Dades

Rutes: 2

Contramurada:
3.300 m
133 Kcal

Canal Salat:
4.600 m
188 Kcal

Dificultat:
BAIXA

Símbols

Centre de salut

Pista de petanca

Poliesportiu municipal

Pista skate

Piscina

Parcs, jocs, bancs

Parc infantil

Parada autobús

Parada taxi

Font d'aigua

Pista multiespotiva exterior

Informació

Ciutadella és una ciutat amb més de dos mil anys d’història. Alfons III d’Aragó hi establí la capital de Menorca l’any 1287, funció que desenvolupà fins al segle XVIII, quan els anglesos traslladaren la residència del governador i dels tribunals reials a Maó. Pràcticament tots els edificis del nucli històric són posteriors al 1558 i es concentren a l’interior del que era l’antic recinte emmurallat. Les muralles foren enderrocades a partir de 1868 i donaren lloc a l’eixample, que s’uneix al nucli històric per l’avinguda de la Contramurada.

La ruta saludable del canal Salat travessa el nucli històric des del Born fins a la plaça de ses Palmeres, passant per la catedral i ses Voltes, però la major part del recorregut transcorre per la perifèria urbana, la qual, fins no fa gaires dècades, era espai rural. Després de passar pel canal Salat arribam a la platja Gran i a la platja Petita. Més endavant podem veure les pedreres de sa Cetària, d’on s’extreien cantons que els vaixells duien a Alger, on des del 1830 s’hi havien establert nombrosos emigrants menorquins. També passarem per la torre de Sant Nicolau —el castell—, torre octogonal construïda al final del segle XVII per protegir l’entrada del port, el nom de la qual és degut a l’ermita dedicada a sant Nicolau de Bari, enderrocada cap al 1800.

Durant el recorregut es poden trobar diferents elements, places i parcs que estimulen a sortir a caminar i fer altres activitats físiques, com ara la plaça dels Pins —pista de petanca, parc infantil, elements de gimnàstica— i el parc que es troba situat entre el carrer de Gustavo Mas Salesià i el carrer d’Eivissa —pista multiesportiva, pista de petanca, parc infantil. No s’ha d’oblidar tampoc que gran part de la ruta transcorre pel passeig Marítim, de gran interès paisatgístic.

Participants en el disseny de la ruta

- Usuaris
- Centre de Salut de Canal Salat