SOM MEDITERRANIS

La dieta mediterrània és un dels patrons dietètics més saludables per a la prevenció de malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis i càncer. Els científics han assenyalat els beneficis enormes que aquest patró aporta per millorar la salut.

Tenim la sort de viure a la Mediterrània. La manera de menjar, denominada dieta mediterrània, és molt beneficiosa; una dieta rica en fruita, verdura, oli d’oliva, fruits secs, peix i llegums juntament amb la realització d’activitat física pot ajudar les persones a aconseguir i a mantenir una salut bona i a reduir el risc de patir una malaltia crònica en qualsevol etapa de la vida.

La promoció de la dieta mediterrània ha de ser un objectiu comú; s’ha d’estimular la producció i el consum local, així com una agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient i promoure, a més, l’activació econòmica del sector agropecuari.

La dieta mediterrània és una forma de vida, i no només de menjar; s’ha de gaudir, s’ha de combinar el plaer amb la salut i la qualitat de vida. Menjar sa i delectar-se’n és possible, els restaurants i els cuiners han de ser protagonistes d’aquest Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

ACTORS IMPLICATS

- CODNIB
- PrediMed
- Centre UNESCO
- Salut Pública
- Restauradors
- Investigadors IdISBA
- CIBEROBN
- Escola d'Hoteleria

QUE OFERIM?

1.- Recomanacions de receptes saludables
2.- Material educatiu.

DOCUMENTS

Libre (PDF)

Receptari

PROGRAMA

Salut i receptes mediterrànies

Entorn comunitari

PETICIÓ DE MATERIAL

Full de petició

ENTITAT DE LA QUAL DEPÈN
Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació.

CONTACTE

e-alvac@dgsanita.caib.es

ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

Unesco Mallorca Predimed Codnib Escola d’Hoteleria de les Illes Balears Idisba CiberOBN