descripció

“El berenar saludable a casa i a l’escola” és un projecte de promoció i educació per a la salut, elaborat per la Direcció General de Salut Pública i Consum juntament amb la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, iniciat el curs escolar 2009/2010 amb l’objectiu de fomentar i millorar els hàbits alimentaris saludables dels infants i del joves escolaritzats a partir del treball educatiu del berenar, tant a casa com a l’escola.

Emmarcat en les activitats de l’Estratègia d’alimentació saludable i vida activa de la Direcció General de Salut Pública i Consum, el berenar saludable a casa i a l’escola és una acció més entre les que tenen com a finalitat la millora de la salut general de les persones.

El programa en sí, consta de dos actes diferenciats a treballar:
- Valorar l’hàbit alimentari relatiu als berenars de l’alumne a través d’un qüestionari individual en línia.
- Recomanacions individuals just en finalitzar l’Enquesta en funció dels seus hàbits.
- Edició del fullet “Berenar saludable a casa i a l’escola”, que conté els consells pertinents d’un berenar equilibrat i variat. L’objectiu d’aquest fullet és que sigui la base i el suport teòric perquè a l’aula es treballi aquest tema.

PROGRAMA LLIURE

La població en general també pot realitzar el programa i autoavaluar-se. Es pot accedir directament al web:

www.berenarsaludable.com

a qui va dirigit

El programa s’ofereix als infants i joves escolaritzats: educació primària (EP), ensenyança secundària obligatòria (ESO), batxillerat, cicles formatius i PQPI. Malgrat que l’aplicació informàtica no estigui adreçada als nins i a les nines d’Educació Infantil, també poden beneficiar-se del fullet educatiu.

COM INSCRIURE’S AL PROGRAMA?

Els alumnes poden inscriure’s al programa a través del Web Educatiu de les Illes Balears (weib) de la Conselleria d’Educació i Cultura:

weib.caib.es/Programes/promocio _educativa/prom_edu0910_es_.htm

Sol·licitud primària

Sol·licitud secundària

VOLS SABER-NE MÉS?

PROGRAMA

Berenar saludable a casa i a l’escola

Entorn educatiu

ENTITAT DE LA QUAL DEPÈN
Conselleria de Salut, Família i Benestar Social.
Direcció General de Salut Pública i Consum.

ENTITATS QUE COL·LABOREN
Conselleria d’Educació i Cultura.

CONTACTE
e-alvac@dgsanita.caib.es